Ilona

Start2Eco - Ilona Piron

IlonaDuikeldam2

ilona in 10 woorden

Community building, analytisch, co-creatief, brede kennis, dragend, oog voor detail en wat niet benoemd wordt, organisator, projectmatig, passie voor design, begeesterd door zinvolle vragen.

loopbaan

Ilona studeerde af in 1994 als bio-ingenieur en startte als trainer in de eerste generatie grafische desktop applicaties voor verschillende grote bedrijven (Toerisme Vlaanderen, Mobistar, Alcon, BAT, …). Zij specialiseerde zich verder in mail en web toepassingen. In 1999 begon ze te werken voor EMD, later GFI, als software developer en gaandeweg coördineerde, analyseerde en manage’de ze grotere en complexere projecten met verschillende stakeholders voor parallele teams bij zowel klanten uit de publieke als de private sector (Atlas Copco, Securitas, IDEWE, Fedasil, VDAB, De Lijn, Belgocontrol, …).

In 2010 besloot ze een nieuwe weg in te slaan om haar talenten voor meer maatschappelijk relevante doeleinden in te zetten en haar eigen zaak Start2Eco werd opgestart. In dit kader kwam ze in aanraking met Transitie Open Space week in 2011, waar participatieve processen werden beoefend.

Sindsdien heeft ze mee de training rond Art of Hosting (AoH) in 2012 georganiseerd, heeft ze de principes op kleine schaal op verschillende plekken en gelegenheden toegepast.

In 2013 is ze lokaal gestart met vzw de volle grond, een CSA groentenboerderij, in een collectief van vijf, waar oa. de AoH principes worden toegepast in de communicatie met de leden, alsook het onderzoek naar wat het potentieel lokaal is.

Daarnaast werkt ze freelance voor Wase Wind en Fortech, actief in de uitbating en stroomlevering van windenergie, voor Renascio, gespecialiseerd in tools for collaboration in de brede zin van de term tools, en was ze tussen 2006 en begin 2013 voorzitter van de ouderraad van de vrije basisschool in Tielrode.

Ze is gepassioneerd
door online en offline samenwerken,
door hoe lokale munten bijkomende stromen van waardering zichtbaar kunnen maken,
door hoe talenten gestimuleerd worden,
door hoe design de richting, de intentie en de intensiteit beïnvloedt,
door hoe meer bij jezelf komen, jezelf en anderen tot rust laat komen,
door hoe dit nieuwe ondernemers en leiders doet opstaan,
door hoe dit een sterk netwerk en weefsel kan vormen voor meer balans in onze samenleving.

opleiding

  • Bio-ingenieur in de milieutechnologie. RUG (1989 – 1994)
  • Business Process Management. Amelior (2006)
  • Duurzaam leiderschap. vzw You (2011-2012)
  • Art of Hosting training. Levend Vlaanderen (2012)
  • Spiral dynamics leerdag. Levend Vlaanderen (2012)
  • Spiral dynamics integral 1, toepassing in persoonlijk profiel en veranderprofiel. Valuematch (2013)
  • Solution Focus @ Work. Ilfaro (2013)

netwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Maatschappelijke thema's, in systemisch perspectief