Geannuleerd. Sociale ondernemers hebben het druk, en we misten nog enkele deelnemers om uit de kosten te komen. 
We overwegen een mini-versie van 24u. Contacteer ons indien je hier interesse voor zou hebben.
Wij blijven ondertussen overtuigd van de nood aan diepgaande ontmoeting onder sociale ondernemenenden én hun gemeenschap, en de werkzaamheid van de natuur daarbij.

Veranderingen in de samenleving worden dikwijls geïnitieerd door pioniers met een sterke visie, beperkt kapitaal, en een groot engagement.
Waar halen zij hun inspiratie, moed en volharding? Waar lopen zij zelf soms op vast? Hoe houden ze het vol? Wat geeft hen diepe voldoening?

Ben jij zo'n actieve sociale ondernemer, pionier en/of leidinggevende in een project dat duurzame sociaal-economische en ecologische impact beoogt? Sta je daarbij al enige tijd met je voeten in de praktijk? Dan heb je  wellicht veel mensen rond je heen; mensen die elk op hun manier je project genegen zijn en eraan willen bijdragen en deelnemen. Tegelijk is de kans groot dat je op zekere hoogte heel alleen staat. 

Tijdens een Europees uitwisselingsprogramma voor sociale ondernemers ('Spark)', stelden we vast dat er niet alleen veel behoefte bestaat aan ontmoeting met 'peers'; collega's die weten hoe het is om 'daar te staan', maar ook om te verbinden met onze diepste drijfveren, angsten, hoop, en de grotere beweging waar we deel van uitmaken. We leerden dat ondernemende pioniers door de vele uitdagingen en het uiterst  boeiende werk ook een risico lopen om afgesneden te worden van hun diepere bron. Er was ook een sterk verlangen naar de natuur, als medicijn, dat ons meer bij onze ware natuur kan brengen.  Dat kan misschien al door een vakantie deugddoende vakantie in de natuur, 'ver van de onderneming'.  Maar wij dachten nog aan een andere vorm.

Hoe zou het zijn om je eens een paar dagen terug te trekken op een eenvoudige plek in de natuur en in alle kwetsbaarheid naar je ware zelf en  je onderneming te gaan kijken, in ontmoeting en begeleid door andere ondernemende pioniers?  Hoe zou het zijn om je te sterken aan hun ervaringen en hun begrip? Om je te laten leiden door wat de natuur je te vertellen heeft? En om in verbinding met je eigen ware natuur en je gedragen te voelen door de grotere beweging waar jij deel van uitmaakt en het beste van jezelf aan bijdraagt?

Thurstan Crockett (Transitie-town-expert in Bristol en nature-coach in Cornwall) en Sabien Windels ('Rooffood'-ondernemer in Gent) en ikzelf (Rik Verschueren - Buitenkans en Bright Futures) verenigen alvast onze ervaring en skills samen bieden je deze zomer een unieke gelegenheid aan om dit te ontdekken:

Wanneer?
Inschrijven voor juli is niet meer mogelijk. 
Geïnteresseerd in een volgende uitgave? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waar?

In het hart van de Merode, Bright Futures - Laakdal (B)

Voertaal?

Voornamelijk ENGELS.

Voor wie?

Er is een beperkt aantal plaatsen.
Prioriteit gaat naar genodigden en vervolgens naar sociale ondernemers, pioniers, ontwikkelaars die al enige tijd actief met een impact-project aan de slag zijn.