Adres: Rode Laakstraat 13 - Veerle Heide (Laakdal)

In het hart van het bosrijke Merode-gebied, in de Zuiderkempen gingen gezinnen, stedelingen en buurtbewoners, vakmensen en organisaties, samen aan het werk op een nieuw soort 'gemeenschapsgrond'. Als coöperatieve mede-eigenaars van een mooi gelegen hoeve met 7ha land en bos creërden zij er een tweede thuis, rust- en werkplaats in verbondenheid met de natuur.   De vennoten beheerden hun grond op een duurzame manier via afzonderlijke steward-ships, waarvan de hele gemeenschap kon genieten. Delen en ondernemen waren er onlosmakelijk verbonden. Een ruilmunt werkte als katalysator om nieuwe samenwerkingen mogelijk te maken. Helaas woog de aankoop zwaar op de vennootschap, en Corona gaf een duwtje in de verkeerde richting.  Momenteel staat het domein te koop.

En.. Buitenkans is sinds kort zelf mee kandidaat-koper met een nieuw woon-werkproject 'Meer met Minder'.  We zoeken nog een landbouwer, iemand die wil ondernemen met de verblijfsrecreatie, en medebewoners. 
Lees hier meer over het project.


  'Buitenkans' was een drijvende kracht achter dit initiatief en in 2016 landden we dan ook met onze activiteiten op deze veelbelovende 'gemeenschapsgrond'. De accomodatie was beperkt, maar de 'buiten'-plek is uniek en biedt vele mogelijkheden.  Bij slecht weer schuilden we bij het vuur in de schuur, of in de woonwagen (bijv. bij coachings). In 'de hangar' zaten we altijd droog én buiten tegelijk.   Maar meestal vond je ons op de zweethutplek, in het bos, aan de Rode Laak of op één van de mooie plekjes door andere coöperanten beheerd, elk met hun eigen karakter.
We doen graag een beroep op uw medewerking om het nieuwe plan in je netwerk bekend te maken. 

 

Vanuit het hart van de Merode zijn prachtige wandelingen te ondernemen in diverse aaneengesloten bos- en heidegebieden in de omgeving. De abdij van Averbode en nog een aantal historische plaatsen liggen op een boogscheut van het hart van de Merode.