Leerrijk, inspirerend, teambevorderend en.. mind-shifting gezelschapsspel voor groepen van 4 tot 7 of 8 tot 12 deelnemers.

Wat ?

Het BF-Commons Gezelschapsspel geeft je 'on the spot' de kans om kennis te maken met de totaal nieuwe benadering van collectief én individueel beheer van grond zoals dit door de coöperanten van Bright Futures cvba in Veerle/Laakdal in praktijk gebracht wordt.

Spelers nemen deel alsof ze 7 levens hebben. Ze kunnen daarmee voluit op verkenning naar hun eigen ondernemerschap.  In de 'ongekende' context van een 'commons' of 'gemeenschapsgrond', ontdekken zij 'spelenderwijs' hun passie, talenten, en beweegredenen. Op het spelbord  'prototypen' zij hun bijdrage aan een -virtuele- unieke landbouw- natuur- en activiteitenplek. Er wordt gebruik gemaakt van 'speelgeld' om met mekaar en de commons in transactie te gaan. Met het bekende 'Monopoly'-spel heeft het 'ondernemen met grond' gemeen. Het doel hier echter is: vanuit diversiteit en persoonlijke passie, maximale samenwerking, synergie en circulariteit te creëren.

In dit spel wordt 'private' kennis en ervaring rijkelijk gedeeld, en creativiteit beoefend.

Duurtijd

- 1 dagdeel

- aanvulling mogelijk met een gezamenlijke in/outdoor-maaltijd, een dagdeel outdoor-team-activiteit versterkt de beleefwaarde, en brengen lichaam en geest in evenwicht

Voor wie ?

- Professionals en geïnteresseerden die hun expertise willen versterken rond bepaalde aspecten van de creatie en het beheer van 'Commons', landbouw & natuurbeheer, beleid & burgerinitiatief, ondernemerschap, complementaire munt-economie, samenwerking,  (focus op uw interesse)
- Kleine teams en organisaties waarvan de leden mekaar in een bijzondere setting, spelenderwijs willen leren kennen. (focus op ervaring en authentieke ontmoeting en persoonlijk leren)
- Kleine teams en organisaties die zichzelf willen leren kennen vanuit het bijzondere kader van de deeleconomie en grondgebruik (focus op teamleren)

- Uiteraard is het spel ook geschikt voor mensen met interesse om deel te nemen als coöperant die het project beter willen leren kennen . (focus op ervaringsgerichte info over Bright-Futures-model en spelregels). 

Waar?
In het hart van de Merode - Rode Laakstraat 13 - 2431 Veerle-Heide
Of op jouw locatie.

Soms wordt het Common Game aangeboden met individuele inschrijvingen: zie agenda.