Zo binnen zo buiten.


Persoonlijke ontwikkeling krijgt maar betekenis in een sociale context.
Maatschappelijke ontwikkeling is afhankelijk van persoonlijke ontwikkeling. 

"Zo binnen, zo buiten." Dit verband vormde al altijd de basis van ons werk met Buitenkans.
Vandaag wordt dit meer en meer actueel: succes, activisme, ondernemerschap, organisaties blijken niet 'vanzelf' bij te dragen aan meer welzijn, duurzaamheid en vrede. Hetzelfde geldt voor activiteiten om persoonlijke groei en individueel geluk te realiseren.  'Ontwikkelingswerk' heeft nood aan een heldere richting (doelen) op basis van leidende waarden.

Die doelen zijn er: de SDG's van de Verenigde Naties, en nu ook de IDG's. Deze Innerlijke Ontwikkelingsdoelen  kwamen tot stand na een grote internationale bevraging en dialoog met een brede waaier aan ervaringsdeskundigen en denkers. 
(Uiteraard zijn beide sets doelen zelf ook voor verdere ontwikkeling vatbaar.)
Door bewust de doelen van uiterlijk werk met die van het innerlijk werk te verbinden gaan deze mekaar ook expliciet versterken. 

Vandaar dus mijn enthousiasme om de combi 'innerlijke + duurzame ontwikkelingsdoelen' nog een meer expliciete plaats te geven in mijn werk en communicatie.
Vandaar vooral ook mijn vrijwilligers-engagement als 'steward' van de IDG-Hub Vlaanderen.


Wat kan je verwachten?

- een specifiek aanbod rond 'ontwikkel-doelen', rechtstreeks van Buitenkans,
- de connectie met een groeiend netwerk van actieve 'ontwikkelings'-facilitatoren via de IDG-Hub-Vlaanderen, 
- een aanbod om zelf deel te nemen aan de IDG-hub, de tools te gebruiken, te connecteren, bij te dragen, te leren en iniatieven te ontwikkelen, en gezamenlijk onze impact in functie van de duurzame ontwikkelingsdoelen te vergroten.


Lees hier meer