Actie en reflectie voor mannen

Elke 2e vrijdag van de maand 15:00 -  21:30, je kan ook aansluiten om 18u30

Jij vliegt er graag eens in, en je staat ook open voor reflectie en ontmoeting met andere mannen? 
Je wil leren over jezelf als man in actie en samenwerking?  Je wil dienstbaarheid ontwikkelen in afstemming met het vrouwelijke en organische?  Of je wil gewoon graag eens iets anders 'spelen' met andere mannen dan voetbal?

Graag nodigen wij u uit in de 'proeftuin', letterlijk en figuurlijk, van vzw Hart van de Merode. 

15u  koffie-cirkel -- en aan de slag

15u30-18u30  spelenderwijs een werk aanpakken, dienstbaar aan vzw de Merode/ voorbereiding samen-karwei

18u30 soep-cirkel en gelegenheid om bij aan te sluiten 

19u30  afwerken actie en mannenvuur: delen en reflexie

21u30 cirkel


Voor wie ?

Voor alle mannen en jongemannen tussen 9 en 99 die deelnemen uit eigen motivatie.

Waarom ?

Gedurende heel wat jaren nodigden we met Buitenkans mannen uit rond het vuur. Het was een boeiende tijd van praten, delen, mediteren, opstellingen, lichaamswerk. Met mijn engagement voor 'Bright Futures' kwam de tijd voor een volgende stap: we blijven ontmoeten en verkennen en delen wat onder mannen niet zo vanzelfsprekend is, en voegen daar ook de rechtsstreekse ervaring aan toe van dienstbaarheid en verbondenheid in actie.

De vraag die daarbij rijst: "Hoe en waartoe komen we als mannen in actie, zonder in onze oude mannenkwalen te vervallen?" Dat willen we samen onderzoeken in deze try-outs.

Hart van de Merode is een project met veel 'vrouwelijke' waarden: gemeenschap, verbinding, schoonheid, organische groei, luisterbereidheid, ruimte voor emotie, diversiteit, inclusiviteit.  De samenleving is op zoek naar een nieuwe balans tussen mannelijk en vrouwelijk.  De Commons-beweging stelt de creatie van collectieve duurzame waarde boven individuele en berekende waarde. Zij doet dit voor het eerst op een manier waarop beiden mekaar kunnen versterken.

We krijgen wel eens te horen dat we als man in die evolutie aan de 'foute kant' zitten.  In reactie hou je je misschien ver van dat vrouwelijke en collectieve. Of misschien laat je je er net door benemen en neem je eerder afstand van andere mannen en zelfs van je mannelijke essentie? Tijdens ons collectief 'mannenwerk' is er plaats om dit te verkennen, en even goed om gewoon te genieten van het ongecompliceerd samenzijn, het werken en 'spelen' als zelfbewuste mannen in dienst van het leven.

Waardering

Onze focus ligt op de beleving en het versterken van mekaar, en niet op de prestatie.
Waardering en onkostenvergoeding: 5€  voor wie vanaf 15u deelneemt, 10€ voor wie later aansluit.

Begeleiding
Rik Verschueren.

Inschrijven

Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.